info

Gastenboek

12:03 26-03-2023
Schepens
reactie op: Dokter Tamara in Thomaskerk
Wat jammer dat ik die avond gemist heb.
12:03 26-03-2023
Mevr Schepens
reactie op: Zondagsschool in Katlijk start op 26 augustus
Bestaat deze zondagsschool vandaag de dag ook nog??
12:03 26-03-2023
Mevr. Schepens
reactie op: Jonge ondernemers starten grasmaaiservice
Succes!
10:01 09-01-2023
Eesger Toering
reactie op: Geeft licht bij duisternis, deel 2
Beste IJntze, we hebben ook al even telefonisch contact gehad, er is mij niets bekend van een enquete. Wanneer de afspraak gemaakt is en ik op de "koffie date" met de heer van Veen ben geweest zal ik van me laten horen.
20:01 05-01-2023
Nijenhuis
reactie op: Geeft licht bij duisternis, deel 2
Het is veel te donker iets normaal
12:01 05-01-2023
Hilbert
reactie op: Gezellig druk op winderige midwintermarkt
Was fantastisch
22:01 04-01-2023
IJntze Kuperus
reactie op: Geeft licht bij duisternis, deel 2
Dit is toch allemaal vreemd ik heb een gesprek met van der Veen gehad eind december en die zegt er een enquète geweest is en daar was iedereen positief over het verwijderen. Wij in Oudehorne hebben niks gezien maar zijn woorden waren dat dit onder de inwoners van Katlijk is gedaan.
20:01 03-01-2023
Eesger Toering
reactie op: Waterschap Katlijk meet laagste waterpijl ooit
Uiteindelijk is de dobbe op een tiental centimeters net niet droog gevallen, een waterstand halende van +/- 1,70 m. boven NAP. De afgelopen maand ging het weer snel de goede kant op. De stand nu is een 2,10 m. boven NAP. Ik ben benieuwd of het hoogste pijl van het jaar (een 2,85 m. boven NAP) dit voorjaar gehaald zal gaan worden!
18:12 31-12-2022
Eesger Toering
reactie op: Bosbrandje Katlijk snel geblust
Ik kan mij dit nog goed herinneren. Dit is achter waar we nu wonen. Vooral ook omdat ik later van de aanstichter hoorde dat hij een fikkie had gestookt die overduidelijk uit de hand is gelopen (mocht je dit lezen ik heb nooit iemand verteld wie de aanstichter was)
Tjeabele Hoekstra (via FB)
reactie op: Mildam-Katlijk verontrust: "Algemeene Friesche" wil stuk dennenbos neerhalen
Onder andere zijn in Katlijk veel hoge zandgronden afgegraven in de 60er jaren om zo betere landbouwgronden te verkrijgen, het zand werd onder andere voor het het bestemmingsplan "de Heide" gebruikt.
Er is zand afgegraven tussen de Breedsingel/Bisschoplaan/Schoterlandseweg, en ten oosten van de Breedsingel en aan de noordkant van de W.A.Nijenhuisweg. Wij woonden zelf op no. 27 aan de W.A.Nijenhuisweg en ik was toen een jaar of 8 denk ik toen ze bij ons hebben afgegraven. Ik ben de naam van de aannemer even kwijt, maar ze reden in oude GMC kiepers die uit de 2e wereldoorlog kwamen.
Beste Tjeabele,
Ik bezocht de site en kwam dit bericht uit 2021 van jou tegen en kan je het volgende antwoorden:
Het aannemersbedrijf met de GMC's, Amerikaanse legertrucks, was De Vries uit Joure. Volgens mij minimaal 3 GMC's en van de chauffeurs ken ik bij naam Hotze en Nico.
Verder was er nog een transportbedrijf De Boer uit Meppel, destijds gevestigd aan straat De Boompjes. Die reden ook met oude legertrucks, twee rode, een blauwe en een roestbruine. Bij enkele stond REO op de motorkap.
Chauffeurs waren Thomas, Willem, Menno en Hendrik.
Zelf reed ik vaak mee na schooltijd of in de vakanties om vracht zand weg te brengen naar nieuwbouwwijk De Akkers Heerenveen. Hendrik was de vaste chauffeur voor mij. Er waren wel meer jongens die meereden.
20:12 22-12-2022
Fam de Vries
reactie op: De kwade geesten worden weer verdreven!
Waarom branden er geen lichten bij de klokkenstoel ?
17:12 15-12-2022
Olke Dijksma
reactie op: Toverformule (geeft licht bij duisternis)
Wij gingen vroeger ook vaak via de Breedsingel naar Nieuwehorne. Dan kwam ook altijd de opmerking wel over de donkere straat weer en het PB verhaal.
Wat ik mij nog goed kan herinneren dat de weg onverhard was net als bij ons voor met een fietspad er naast en sintels op de rijbaan wat in de zomer vreselijk stoof.
Toen hij verhard werd kwam in de avond een chauffeur bij ons aan de deur dat hij er met een vrachtwagen met oplegger stond die nog gelost moest worden.
Mijn vader werkte bij de gemeente Heerenveen als wegwerker en die heeft samen met de chauffeur de trailer met de schep gelost, ik mocht niet helpen alleen toekijken.
Ik denk dat ik een jaar of acht was. Wij woonden toen op de Kerkelaan 13.
Ik ben er als vijf jarige komen wonen en heb er van 1959 tot en met 1976 gewoond.
Martijntje en ik hebben zeven jaar op Kerkelaan 3 en daarna veertien jaar op nummer 16 gewoond.