info

1966

Toverformule (geeft licht bij duisternis)

Dossier: Verlichting

Om de zin van dit plaatje (de toverformule "geeft licht bij duisternis", red.) te begrijpen moet men weten dat het tekstbordje niet aan een lantaarnpaal zit, al lijkt dat wel zo. Paal en bordje staan aan de Breedsingel onder Katlijk.

Enkele aanwonenden hebben een jaar of wat geleden voor eigen kosten daar electrisch licht in hun woningen gekregen. Zij, daarin gesteund door Plaatselijk Belang, willen nu dat de gemeente voor openbaar licht zal betalen. Deze wens is al vaak geuit maar de Breedsingel is bij avond en nacht donker.

Vandaar dat een onbekende tekstschrijver zich is gaan inspannen en deze toverformule tot stand bracht. Het heeft vooralsnog niet geholpen. Maar wie weet..

Noot van de redactie:
Weet u uit welke krant en op welke datum dit artikel is gepubliceerd? We horen het graag..
 Reactie's
17:12 15-12-2022
Olke Dijksma
Wij gingen vroeger ook vaak via de Breedsingel naar Nieuwehorne. Dan kwam ook altijd de opmerking wel over de donkere straat weer en het PB verhaal.
Wat ik mij nog goed kan herinneren dat de weg onverhard was net als bij ons voor met een fietspad er naast en sintels op de rijbaan wat in de zomer vreselijk stoof.
Toen hij verhard werd kwam in de avond een chauffeur bij ons aan de deur dat hij er met een vrachtwagen met oplegger stond die nog gelost moest worden.
Mijn vader werkte bij de gemeente Heerenveen als wegwerker en die heeft samen met de chauffeur de trailer met de schep gelost, ik mocht niet helpen alleen toekijken.
Ik denk dat ik een jaar of acht was. Wij woonden toen op de Kerkelaan 13.
Ik ben er als vijf jarige komen wonen en heb er van 1959 tot en met 1976 gewoond.
Martijntje en ik hebben zeven jaar op Kerkelaan 3 en daarna veertien jaar op nummer 16 gewoond.

 Reageer >>