Vincent Verhaar begon in 2016 samen met zijn vrouw Cinia brouwerij Julius, vernoemd naar hun kat. Succes bleef niet onopgemerkt, ook niet bij het bierconglomeraat AbInBev. De advocaten brachten dwingend onder de aandacht dat de naam 'Julius' beschermd was voor de biernaam 'Hoegaarden Julius'.
Na gedegen onderzoek is gekozen voor de naam Jovius. Het is de bijnaam van de god Jupiter. En Jupiter staat boven Julius als oppergod van de Romeinen.
We maken vanzelfsprekend al een goddelijke bier, maar vanaf dat moment dus ook oppergoddelijk! Een leuke bijkomstigheid is dat de naam niet heel veel afwijkt van de oorsronkelijke naam en dat de Engelsen "By Jove" ("Mijn God") zeggen, wat meningeen zal denken bij het drinken van ons heerlijke gerstennat.

Zaterdag nemen we maar liefst elf bieren mee!
- Hooi bier 3,4%
- Chai bier 3,4%
- Rode IPA 5,2%
- Koffie Stout 5,7%
- Saison 5,7%
- Blond 7,0%
- Vienna 7,0%
- Dubbelbock 7,7%
- Oh Dennenboom 8,0%
- Tripel 9,1%
- Quadrupel 10,5%
Oh Dennenboom
De 'Oh Dennenboom' is het speciale special-bier deze winter, gebrouwen met dennentoppen. De jonge dennentoppen worden in de eerste week van mei geknipt in de bossen bij Soesterberg. Op een vroege zondagochtend gaan we met zijn tweetjes gewapend met een snoeischaar en een paar grote tassen het bos in op zoek naar de jonge uitlopers van de dennenboom. We hebben ongeveer 1 kg dennentoppen nodig voor 100 liter bier. De dennentoppen worden in de brouwerij gesorteerd, en in stukjes gesneden en ingepakt in diepvrieszakken. Ze gaan daarna de vriezer in om de cellen kapot te bevriezen. Tijdens het brouwproces worden de dennentoppen meegekookt met de hop. Zo komt de smaak en de geur van de dennentoppen in het bier en hebben we een echt kerstbier!Wij brouwen al onze bieren op een ambachtelijk wijze, waarbij de hop gebruikt wordt als conserveermiddel en zo min mogelijk als smaakmaker waardoor de bieren een zachte afdronk hebben. Alleen bij de IPA zijn we tot de MAX gegaan met 100 bitterheidsindex punten.