Op woensdagavond 4 mei werd in Katlijk de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Ties Huisman, oud voorzitter van Plaatselijk belang, hield een toespraak.
De herdenking werd geleid door Wilko Jan Aardema, voorzitter Plaatselijk Belang. Na de opening van de bijeenkomst werden de klokken geluid. Daarop volgde het moment van stilte. Na de bloemlegging kregen drie leerlingen van de W.A. Nijenhuisschool de gelegenheid hun gedichten voor te lezen. Fenna Hoekstra, Anke de Vries en Marian Hof maakten indruk met hun gedichten, niet alleen vanwege de inhoud maar ook door de manier waarop zij hun gedichten voorlazen: in een mooi tempo, af en toe het publiek aankijken.
Ties Huisman is uitgenodigd om de jaarlijkse toespraak te houden. Ties kwam terug op de toespraak van een jaar geleden, waarin uitvoerig over de gebeurtenissen met de drie omgekomen dorpsgenoten verteld werd. Ties benadrukte dat het bij elkaar komen goed is voor de saamhorigheid. Ties vertelde dat hij op beide basisscholen van Mildam en Katlijk is geweest om over de oorlog te vertellen. Een van de aangrijpendste ervaringen van Ties zelf is het feit dat zijn neef Anne in 1940 bij de Grebbeberg is gesneuveld. Ties vertelde vervolgens over Nederlands-Indië , het gebiedsdeel dat ook bij de oorlog was betrokken. In voormalig Nederlands-Indië moest een groot deel van de Europese bevolking onder zeer zware omstandigheden leven en kreeg te maken met grove mensenrechtenschendingen in de interneringskampen. Maar voor Ties Huisman was alles niet voorbij in 1945. Hij werd uitgezonden naar Nederlands-Indië en kreeg daar opnieuw te maken met oorlogssituaties, zoals het sneuvelen van zijn kameraden. Ties Huisman hield een mooie en persoonlijk bewogen toespraak.